Garantie/Klachten/ODR

Garantie/Klachten/ODR


Garantie bij TruBlue Europe:
We love our products...en doen logischerwijze erg ons best om deze in topconditie aan je te leveren. Toch komt het wel eens voor dat een bestelling tijdens transport een beschadiging oploopt of dat er iets anders is gebeurd waardoor je aanspraak kunt maken op garantie. Wettelijk gezien ben je verplicht om binnen twee maanden na constantering van het gebrek melding bij ons hierover te maken. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zullen wij kosteloos zorg dragen voor reparatie of vervanging. TruBlue Europe waarborgt zijn producten tegen mogelijke materiaal- en productiefouten door middel van een standaardgarantietermijn van 2 jaar (voor ritsen, drukknopen en andere sluitingen hanteren we 6 maanden garantie). Deze garantie is enkel geldig wanneer het product onder normale omstandigheden wordt gebruikt voor de daarvoor bestemde doeleinden, slijtage valt niet onder de garantie. Tevens willen we de aankoopbon / factuur toegestuurd krijgen zodat we kunnen verifiëren wanneer de tas gekocht is. Voordat we overgaan tot een reparatie, vervanging, terugbetaling worden de geretourneerde producten onderworpen aan een onderzoek en goedkeuring door TruBlue Europe. Neem svp contact met ons op via europe@trublue1987.com.
-Indien de schade en/of het gebrek niet kan worden hersteld, zullen wij het product vervangen.
-Indien wij het product niet door hetzelfde model kunnen vervangen, heb je de keuze tussen vervanging door een gelijkwaardig product van vergelijkbare waarde of terugbetaling van de aankoopprijs bij TruBlue Europe.
-De volgende schade valt buiten de standaardgarantie: schade ten gevolge van verkeerd gebruik van de tas, het overbeladen van de rugzak en/of misbruik van de tas (zoals scheuren, sneden en gaten die expres in de stof zijn gemaakt, losse ringetjes, etc.), cosmetische schade (zoals vlekken op de stof), bekraste coating en kleurwijziging van de stof door bijvoorbeeld blootstelling aan overmatig zonlicht, water, schoonmaken/schoonmaakmiddelen, etc. Uiteindelijk kan elk type produkt na verloop van tijd verkleuren. Canvas kan sneller verkleuren dan bv. polyester omdat het een natuurlijk produkt is.
-Wij dekken nooit gevolgschade zoals schade door verlies van de inhoud van de tas, waterschade, gebruiksderving, tijdsverlies etc.
-Wij dekken nooit schade veroorzaakt door luchtvaartmaatschappijen of andere vervoersschade.

Klachten:
Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken via europe@trublue1987.com. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur (https://www.webwinkelkeur.nl/consument).

ODR: 
Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Vragen:
Mochten er vragen zijn neem dan contact met ons op via europe@trublue1987.com. Bellen kan natuurlijk ook via: +31-(0)850606201 (ma/vrij van 09:00 tot 17:00).